Waar kies je voor? Tijd voor jezelf VERSUS aandacht voor je kinderen De afgelopen weken zijn voor ieder van ons pittig geweest. De maatregelen die continue in het nieuws voorbijkomen. Het contact wat we nu zo hard missen met de mensen in onze (directe) omgeving. Het steeds zoeken naar een nieuw ritme. De tijd die […]

Waar kies je voor?

Waar kies je voor?

Tijd voor jezelf VERSUS aandacht voor je kinderen

De afgelopen weken zijn voor ieder van ons pittig geweest. De maatregelen die continue in het nieuws voorbijkomen. Het contact wat we nu zo hard missen met de mensen in onze (directe) omgeving. Het steeds zoeken naar een nieuw ritme.

De tijd die je eerder nog had om wat voor jezelf te kunnen doen, maar die nu volledig opgaat aan het reilen en zeilen van je gezin en de aandacht voor je kinderen.

Wankele stapel stenen

Voelt het voor jou vaak als een wankelende stapel stenen die elk moment om kan vallen zodra er weer wat onverwachts gebeurt?

Alweer een volgende uitdaging

Misschien herken je het wel als moeder dat als je net een fijne structuur denkt te hebben gevonden. De ontspanning eindelijk weer lijkt terug te keren, om vervolgens te ontdekken dat de volgende uitdaging alweer op je pad is verschenen. En daar gaat je zorgvuldige stapel op gebouwde stenen.

Weer opnieuw schakelen. Alweer kijken wat er nu eerst belangrijk is. En voor je het weet is de lijst in je hoofd alweer compleet gevuld met al die dingen die geregeld moeten worden.

Nee, stop!

Daar gaat die rust en ruimte in je hoofd weer waar je zo naar snakte. Direct schiet je weer in de actiemodus hoe je dit varkentje moet gaan wassen. En het enige dat je bij jezelf denkt is: Nee, stop! Niet nog meer erbij.

Hoe manoeuvreer je je uit deze spagaat?

Zeker in deze onrustige tijd is het daarom een hele kunst om zelf overeind te blijven staan. Doordat ik zelf ook moeder ben, snap ik als geen ander hoe lastig deze huidige situatie voor jou als moeder is. Wat het van je vraagt om die oprechte aandacht aan je kinderen te blijven geven, terwijl je eigenlijk ook zo graag even tijd voor jezelf zou willen. Even geen “Mama” te hoeven horen, zodat je weer die rust en ontspanning in je hoofd kan ervaren.

Neem jezelf serieus!

Daarom wil ik je graag zeggen, hoe lastig dit misschien ook lijkt. Gun jezelf juist nu die belangrijke rustmomenten. Want ook jij bent het echt waard om jezelf serieus te nemen en goed voor jezelf te zorgen.

Kijk en plan vooruit…

Hiervoor is het handig om de dag ervoor al in je agenda te kijken wat er allemaal op de planning staat voor de komende dagen. Zo krijg je al een duidelijk beeld van alle afspraken en kan je direct zien waar je die waardevolle rustmomenten voor jezelf kan inplannen.  

De afspraak met jezelf is OOK een afspraak

En misschien een beetje overbodig om te zeggen, maar een gemaakte afspraak met jezelf is OOK een afspraak. Houd jezelf daar dan ook aan. Want juist door die momenten voor jezelf echt te nemen laad je op. Zodat je daarna veel beter situaties aan kan, omdat je rustiger kunt reageren.

En een tweede tip:

In plaats van dat je nog een stapje harder zet, is het goed om juist wat meer te vertragen. Jezelf toe te staan om dit te mogen doen, zodat je jezelf niet voorbijloopt. Tenslotte is het al pittig genoeg wat er momenteel van je wordt verwacht.

Wat heb JIJ nodig?

Kijk daarom wat er echt nodig is en vooral ook wat jij als vrouw nodig hebt om je goed te blijven voelen. Als er dan weer ineens een uitdaging bijkomt, of er geschakeld moet worden, omdat er ineens iets veranderd, dat je daar makkelijker in mee kan gaan.

Dat je mogelijkheden kan ontdekken. Om zo te zien wat er wel kan en zo de beste keuze maakt voor dit moment. Zodat je weer die fijne rust en balans voor jezelf ervaart en ook binnen je gezin.

Met liefdevolle groet,